Akvárium aljzat, háttér, bújók

Moderátor: Axolotl moderátor

RaidonFender
Fórumozó
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017.05.22. 11:05

Re: Takarítási kérdés

Hozzászólás Szerző: RaidonFender » 2019.04.28. 20:40

Köszönöm válaszod , sokat segitettél .
Maya » Tegnap, 21:39 írta:
RaidonFender » Ma, 11:56 írta:Sziasztok!
Sokat olvasok itt a fórumon , de egy valamire nem talaltam még választ .
Konkrétan az érdekelne hogy ha aljzatnak nagyobb kavicsokat hasznalok , pl amiket itt ajanlatok , akkor azt hogyan lehet normálisan takaritani ?
Mert ha élő ha fagyasztott kaját adok nekik az azert nem mindig marad meg egy helyen , főleg ha az axik megilyesztik evés közben egymást , akkor aztan szétteritik rendesen a kaját az akvariumban , és a talaj porszivo nem túl eredményes.
Szia!
Alapvetően nem etetünk úgy axit, hogy beöntjük a kaját és majd lesz valami. Nagyon fontos hogy csipesszel add oda nekik a falatokat, a szúnyoglárvát is összefogva csipesszel és úgy kínáld őket. Mert különben nem fogod látni, hogy melyik állat mennyit eszik. Sőt van, hogy meg sem találják a táplálékot. Ilyen etetési forma mellett is megy félre némi maradék, de annyira nem jelentős.

A kevés is ami széthullik pedig egy egyszerű csővel leszívható akár slagcső, akár 16/22-es külső szűrőcső. Nagyon egyszerű, bedugod a csövet megszívod és tologatod vele a köveket. Bedugod két kő közé, egyiket arrébbtolod, aztán vissza helyére, így minden követ kicsit átmozgatod, mi van alatta/mellette, és kijön a mulm. Ezt a heti szintű karbantartó takarítást/vízcserekor megcsinálhatod. Ezzel a módszerrel végigporszívózod az aljzatot és tarthatsz egyszerre egy 30% vízcserét. Emellett a szűrő a lebegő részecskéket körbeforgatja és magába szívja, tehát a szűrés is jelentős segítséget nyújt. De ezzel a módszerrel az elmúlt években nem volt problémám. Minden felporszívózható, csak végig kell menni az akváriumon. Még a vízkőleszedés, mikroszálas kendős belső üveg törléssel sem tart ez olyan sokáig max. 40 perc. Hetente.

Emiatt viszont érdemes csak 1 sorban köveket elhelyezni.


Üdv,
Maya

Válasz küldése