Maya írta:Amcsi fórumon találtam nagyon érdekes színváltozat, ilyet még élőbe nem láttam, nagyon nehéz lehet kitenyészteni és biztos jó drága is.
Hú, nem tudom eldönteni, hogy ijesztő vagy szép... még inkább az előzőhöz húzok.
Moderátor: Axolotl moderátor
Maya írta:Amcsi fórumon találtam nagyon érdekes színváltozat, ilyet még élőbe nem láttam, nagyon nehéz lehet kitenyészteni és biztos jó drága is.
PBorsó írta:Maya írta:Amcsi fórumon találtam nagyon érdekes színváltozat, ilyet még élőbe nem láttam, nagyon nehéz lehet kitenyészteni és biztos jó drága is.
Hú, nem tudom eldönteni, hogy ijesztő vagy szép... még inkább az előzőhöz húzok.
Maya írta:PBorsó írta:Maya írta:Amcsi fórumon találtam nagyon érdekes színváltozat, ilyet még élőbe nem láttam, nagyon nehéz lehet kitenyészteni és biztos jó drága is.
Én nagyon szépnek tartom, bár első gondolatom "ezt kékre-zöldre verték!" XD
Maya írta:PBorsó írta:Maya írta:Amcsi fórumon találtam nagyon érdekes színváltozat, ilyet még élőbe nem láttam, nagyon nehéz lehet kitenyészteni és biztos jó drága is.
Én nagyon szépnek tartom, bár első gondolatom "ezt kékre-zöldre verték!" XD
kimbike » 2013.07.08. 14:14 írta:Sziasztok!
Én is csatlakoznék pár képpel ehez a témához Lilo (golden) Stich (albinó) aximmal:)
Hát ők azok:)
ArLu » Tegnap, 16:10 írta:Sziasztok!
Barátnőmmel 5 axolotot tartunk, 3 barátnőmnél 2 nálam. Március 27.én kerültek hozzánk nagyon picik voltak..
ArLu » Tegnap, 16:10 írta:Sziasztok!
Barátnőmmel 5 axolotot tartunk, 3 barátnőmnél 2 nálam. Március 27.én kerültek hozzánk nagyon picik voltak..
Sendy » 2012.04.22. 06:47 írta:Uzsidoboz írta:Ezt már láttátok? Szerintem nagyon jópofa! Nekem is kell ilyen
http://www.caudata.org/forum/f1173-advanced-newt-salamander-topics/f24-photo-gallery-video-gallery-technique-discussion/f25-photo-video-gallery/50912-beagle-boy-axolotl.html
Érdekesen néz ki.... de nekem a felemás kéne inkább ami itt van valahol a fórumon linkelve.
SashaCross » 2011.10.30. 13:04 írta:A napokban megörökítettem Sylph növekedését is...(most hogy végre a végleges helyén van az akvárium).![]()
Határozottan szebbek a kopoltyúi és kerekedik is, bár nem akkora nagy kajagép mint a másik kettő.
Moháról pedig sikerült elkapni egy 'rejtőzködős' képet. Kifejezetten beleolvadna a környezetébe...ha nem lenne haja.![]()
![]()
Umm, és felmerült egy kérdés is.
Ha a lábuk és a kopoltyúik is visszanőnek teljes mértékben, így van ez a 'szakadásokkal' is?
Miután Ginkot betettem a helyére (megvétele után) vettem észre hogy van egy elég nagy 'luk' a hátán lévő hártyában, ami azóta meg sem moccant (nem szűkült össze de nem is nőtt). Az vajon örökre ott marad szegénynek?![]()
Moderáció: a válaszok itt találhatók viewtopic.php?f=6&t=15
Sendy
Kati68 » 2012.07.27. 07:53 írta:Ő a két nagy.
Kati68 » 2012.08.02. 07:34 írta:
Még egy játszós kép. :)
North » Ma, 16:05 írta:Azt hiszem fel van adva a lecke. Nekem legalábbis.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/ph ... 4_700b.jpg
North » 2013.12.12. 16:05 írta:Azt hiszem fel van adva a lecke. Nekem legalábbis.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/ph ... 4_700b.jpg
KatViki » Tegnap, 22:52 írta:Lefényképeztem Mukit kedvenc növénye, az agancsos microsorium alatt :) Sajnos nem nagyon tudok róla jó képeket csinálni, mert ugye nincs nála világítás, másrészt pedig egész oda kell tennem az akvárium falához a gépet, hogy ne csillogjon be. Ti hogy csináltok olyan jó képeket a szörnyeitekről?
Gunda » Tegnap, 23:35 írta:Sziasztok!
Úgy gondoltam Takashi Amano akváriumművész munkássága számotokra is érdekes lehet, ha még nem találkoztatok vele. Szerintem nagyon szépek.
Teszek pár képet, de a linken találhattok többet is. :)
http://www.amanotakashi.net/portfolio/n ... index.html
Gunda » 16 perccel ezelőtt írta:Ó, köszi. Megnézegetem amiket linkeltél. Hát én csak 3 hete csöppentem az akvarisztikába, korábban egyáltalán nem is érdekelt, szóval nekem még minden új. De képzőművészként az akvakertészet most eléggé megfogott.
Belluci » Ma, 11:03 írta:Sziasztok.
Nem találtam megfelelô témakört, ezért itt érdeklődöm. Az egyik axinak durván foltos a feje. Amióta nálunk van, fejlődött, egészségesebb, viszont a foltok is változtak. Több lett és erősebb. Mutatok képet. Szerintetek ez normàlis? Nem rossz jel, ugye? Köszönöm :)
Maya » 5 perccel ezelőtt írta:Belluci » Ma, 11:03 írta:Sziasztok.
Nem találtam megfelelô témakört, ezért itt érdeklődöm. Az egyik axinak durván foltos a feje. Amióta nálunk van, fejlődött, egészségesebb, viszont a foltok is változtak. Több lett és erősebb. Mutatok képet. Szerintetek ez normàlis? Nem rossz jel, ugye? Köszönöm :)
Szia!
Sokszor téma volt emlékeim szerint, viszont elszórtan lelhető fel.
Mivel ez a színváltozat leucisztikus/fehér/leukó amilyen neked is van, gyárilag rendelkezi némi pigmentálódással. Ez egy teljesen normális dolog, egész fiatalon még nincsenek foltjaik később megerősödnek majd ismét halványulnak. Hasonlóan az "anyajegyekhez", csak ezek képesek "vándorolni" vagy színügyileg megerősödni. Teljesen normális, nem jelent problémát.
Viszont van egy bakteriális fertőzés amivel könnyen össze lehet téveszteni (német un. axolotl pestisnek hívják), az kifejezetten a száj körül, kloáka környékén és lábon/körömvégeken jelentkezik drasztikusan.
Ugyanilyen pigmentálódás van a vadas/wild type színváltozatú axik estében is, ott viszont a farok tájékon jelennek meg később egyre nagyobb számban fehér és sárga foltok. Illetve az aranya albínó színváltozatnál is fehér foltok. Ezeket kizárólag gombásodással lehet összetéveszteni, az viszont jellegzetesen kidudorodik az állat bőréről.
Viszont mindkettőjüknek nagyon csúnya a kopoltyúja, szörnyen visszafejlődött és meggyötört, a fehéren vad húsos kinövések is látszódnak.
Üdv,
Maya
Belluci » 59 perccel ezelőtt írta:Maya » 5 perccel ezelőtt írta:Belluci » Ma, 11:03 írta:Sziasztok.
Szia!
Sokszor téma volt emlékeim szerint, viszont elszórtan lelhető fel.
Mivel ez a színváltozat leucisztikus/fehér/leukó amilyen neked is van, gyárilag rendelkezi némi pigmentálódással. Ez egy teljesen normális dolog, egész fiatalon még nincsenek foltjaik később megerősödnek majd ismét halványulnak. Hasonlóan az "anyajegyekhez", csak ezek képesek "vándorolni" vagy színügyileg megerősödni. Teljesen normális, nem jelent problémát.
Viszont van egy bakteriális fertőzés amivel könnyen össze lehet téveszteni (német un. axolotl pestisnek hívják), az kifejezetten a száj körül, kloáka környékén és lábon/körömvégeken jelentkezik drasztikusan.
Ugyanilyen pigmentálódás van a vadas/wild type színváltozatú axik estében is, ott viszont a farok tájékon jelennek meg később egyre nagyobb számban fehér és sárga foltok. Illetve az aranya albínó színváltozatnál is fehér foltok. Ezeket kizárólag gombásodással lehet összetéveszteni, az viszont jellegzetesen kidudorodik az állat bőréről.
Viszont mindkettőjüknek nagyon csúnya a kopoltyúja, szörnyen visszafejlődött és meggyötört, a fehéren vad húsos kinövések is látszódnak.
Üdv,
Maya
Akkor a foltok miatt nem aggódunk. :)
Vad húsos kinövèsek????!![]()
Most kezdett nekik szétvàlni ès növekedni a kopoltyújuk... Amikor elhoztuk őket, semmijük nem volt.
Maya » 2016.05.22. 23:13 írta:Belluci » 59 perccel ezelőtt írta:Akkor a foltok miatt nem aggódunk. :)
Most kezdett nekik szétvàlni ès növekedni a kopoltyújuk... Amikor elhoztuk őket, semmijük nem volt.
Az a "kurfli", képen bekarikáztam már egy vad húsos kinövésnek indul, amin gyakran nem nőnek ki a kopoltyúszőrök.
Huhh... csórikáim akkor nagyon rossz körülmények között lehettek, nálam ez felér egy állatkínzással ahogy kinéznek... A homok a későbbiekben pedig nem lesz ideális talaj, lenyelés esetén (le fogják), könnyen halálos bélelzáródást okozhat. Bővebben: viewtopic.php?p=4703#p4703 és viewtopic.php?p=4625#p4625
Üdv,
Maya
Belluci » Tegnap, 06:30 írta:Maya » 2016.05.22. 23:13 írta:Belluci » 59 perccel ezelőtt írta:Akkor a foltok miatt nem aggódunk. :)
Az a "kurfli", képen bekarikáztam már egy vad húsos kinövésnek indul, amin gyakran nem nőnek ki a kopoltyúszőrök.
Huhh... csórikáim akkor nagyon rossz körülmények között lehettek, nálam ez felér egy állatkínzással ahogy kinéznek... A homok a későbbiekben pedig nem lesz ideális talaj, lenyelés esetén (le fogják), könnyen halálos bélelzáródást okozhat. Bővebben: viewtopic.php?p=4703#p4703 és viewtopic.php?p=4625#p4625
Üdv,
Maya
A homok az előző tulajoknàl volt. Már nagy kavicsaik vannak amiket nem nyelhetnek le.
Mit tudunk tenni, hogy szèp nahy hajuk legyen? Valami tipp? Köszi
Vissza: Nem szakirányú axolotl témák
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég